02 Februari 2011

Balikpapan, Kalimantan Timur, Indonesia Part 3

Ok part 3 nie aku nak citer yang kat Balikpapan nie tak lar kuno... 
Tempat dia sangat aman dan bersih.
Orang kat sana ramah n baik.
Satu lagi takde pengemis kalau ada tue sangat sangat kurang.
Pasalnya kalu polisi jumpa memang kena tangkap.

Nie shopping complex dia namanya hypermarket n link dengan shopping complex matahari.
Yang aku jumpa n menarik iaitu sapi manis dia. Kalau tengok tue memang cam ba alif bay ya kan. but in balikpapan tenuk tue memang takde. Ten air badak dia banyak perisa... kalau kat malaysia air badak dia plain jer kan... ermmm...menarikkan...

Dah jenuh berjalan terasa lapar.. mostly restoran or kedai makan kat situ adalah halal.


Shopping complex kat sini adaa menyediakan internet. free jer... but use wisely ok!!!
Kat Balikpapan nie orang2nya sangat tertib mengikut peraturan. Kalau melintas must use the Zebra Line ok!! Masa nie dah sangat letih n dah tak larat nak jalan kaki balik ke hotel so kami try naik angkutan kota(angkot) reganya Rp6.000,00 bersamaan RM2.00 untuk 2 orang...
Masa balik kami tengok kat pool ada liveband.. best gak layan liveband n rugi sangat kami terlepas BBQ buffet dia murah jer n dia buat every friday..


k lah korang aku sambung nanti lah yerk... penat dok menerap jer nie...

3 ulasan:

Genta berkata...

salam..

percutian yang hebat. saya lebih suka baca pengalaman seperti ini dari membaca melalui rancangan TV atau majalah.

pengalaman individu lebih real.

thanx untuk entry yang bagus. :)

my blog

princeduyong berkata...

wah...cantik rupanya kawasan dia mcm kat malaysia...ingat bila sebut kalimantan terbayang hutan tebal...iskk silap sama sekali...

Rose@Shada berkata...

Genta: mmg betul pun baru kita tahu camna if kita nak pergi sesuatu tempat tue at least kita ada info kan...

prince duyong: tue lar pasal ingatkan hutan banat tapi rupanya pantai ajer...cantek n bersih sangat..tak macam jakarta..