24 Julai 2013

Tolong follow dan LIKE FB page

Kengkawan jangan lupa untuk follow saya di blog baru saya Vitamin Nutrisi Keluarga dan LIKE page FB saya di Vitamin Nutrisi Keluarga.. InsyaAllah kalau nak tahu lebih lanjut berkaitan dengan kesihatan, kecantikan dan keahlian untuk Produk Shaklee jangan segan jangan malu untuk hubungi saya yer...

Untuk info lanjut atau pesanan
Shaklee Independent Distributor (SID 970971) 
whatsapp only: 013-530 3002
Cod area : Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam & Ipoh

14 Julai 2013

Syukur dengan rezeki Allah SWT yang telah ditentukan oleh Nya

Jika kita merasa susah, ingatlah bahawasanya lebih ramai manusia yang jauh lebih susah daripada kita. Jika kita keliru dan ternanti-nanti peluang kerja yang lebih baik, ingatlah bahawasanya berapa ramai diluar sana yang menganggur, malahan terpaksa mengemis dan membuat kemungkaran seperti merompak dan mencuri demi mendapatkan sesuap nasi. Syukurlah.. Setidaknya tulang empat kerat kita masih dapat berfungsi dan masih lagi mampu berbakti kepada kita. Alhamdulillah. Kita masih mampu mencari rezeki yang halal.

Jangan dikesali kenapa gaji kita tidak setinggi orang lain.. Seeloknya bermuhasabahlah. Ketahuilah, setiap apa yang Allah tentukan, pasti ada hikmahnya yang tersembunyi. Positif dan optimis sentiasa, moga kita dirahmati Allah. InsyaAllah.

21 Jun 2013

Sebagai Renungan untuk diri sendiri

::Sebagai Renungan::

“Jika kita telah berusaha tetapi masih tiada hasil, maka kita wajib percaya pada qada’ dan qadar Allah. Cahaya mata adalah hak Allah, jika Dia belum mahu mengurniakannya, maka redalah, jangan terlalu gusar kerana tidak semestinya tanpa anak kita gagal dalam hidup,”

19 Jun 2013

UPT test

Ptg nie nak cerita pasal UPT test.. Sebab apa nak cerita.. Sebabnya dah 2 tahun 7 bulan nie masa awal kahwin jer buat..Masa tue rasa sgt teruja bila x period.. Cepat2 En.Suami g belikan kat farmasi.. Sampai x boleh tido nak tunggu esok pagi..

Bila dah pagi tue rasa cam nak terjun katil lompat masuk bilik air... X sabar nak tgk keputusan.. Tapi sangat menghampakan... Smp beli yg mahal x percaya.. Keputusan tetap sama..

Wah sungguh dukacita... Tapi lama kelamaan aku dah rasa biasa sebab every month period aku x pernah miss.. Dtg bulan mmg on the spot.. So until now aku x pernah dah beli UPT test tue..

But hari ni terfikir bilakah hari yang akan aku dapat buat UPT yang ada 2 line..mesti happy en.suami dan dah tentu lah aku kan... Doakanlah aku mengandung tahun nie... Ya Allah Ya Tuhanku Hanya PadaMu aku berserah...

Ingatkan dah kawin boleh senang dpt anak... Rupanya byk dugaan dan cabarannya.. :(

18 Jun 2013

2 month to '3' series

Rasanya dah bersawang blog aku nie.. Bukan apa, takde menda cerita menarik nak diceritakan. Uhukss. Kehidupan adalah biasa. Ada naik ada turun. Kadang-kadang gembira, kadang-kadang sedih. Biasalahhh, perempuan katanya. Emosi tak stabil tuh adalah perkara biasa. Hehe.

Hari ni tetiba terfikir yang aku dah nak masuk '3 series' dah. Tapi, anak pon belum ada. Haish.....

Pastu baru terfikir lagi, 'Ishh, before I turn 30 years old kena ada seorang anak. Kena jugak!'. Padahal, macam mana laa nak 'kena jugak' ada anak sedangkan bukan urusan kita, bukan kita yang tentukan. Tapi Allah yang tentukan. Takpe, yang penting usaha dan tawakal. Semoga saya dan suami tak putus asa berusaha untuk dapatkan zuriat kami. Amin.

Mmmm, rasanya I'm not ready to add one more year to my ages. macam baru kelmarin umur 18 tahun! Boleh? ? :p

25 Mei 2013

Last minit booking hotel time cuti sekolah

Bayaran utk Hotel Seri Malaysia Marang for last minit booking.. All hotel & chalet full because school holiday. Total pay for agoda by paypal RM154.58... 19 Mei 2013 Divide by 3 total pay each RM51.. Sent from Catch Notes for Android https://catch.com

21 Mei 2013

Cameron Highland for family trip Mei 2013-part 1

Cerita nak ke Cameron asalnya main2 klik je untuk apply Banglo TNB.. Mulanya klik katanya tidak berjaya... Then satu petang di bulan April tetiba ada call in.. Katanya dari TNB Bangsar... Owh ok rupanya dia call untuk katakan yg aku dpt Banglo tu..

Yang bestnya aku nie main letak je tarikh sekali tarikh tu time weekday..Hah kan padan muka aku kena amik cuti bagai.... Yg tak sangka tu rumahnya mmg besor ler..

Nanti aku share kan gambo2 kat sana k...